Bővebben / Tulajdonságok

Daikin légkondicionáló fűtésre

Fűtésre is

A modern klímaberendezések már nem csupán hűteni, de fűteni is tudnak, (energiatakarékosabb mint egy gázkonvektor) éppen ezért egyre többen használják télen fűtésre is!


Fűtésről / Hűtésről

Sokan még mindig úgy vélik, hogy a klíma nem fűtésre való, pedig egy korszerű klímaberendezés már régóta többet tud annál, mint hogy kánikulában kellemesen hűvösen tartson egy helyiséget. Egyrészt még nincs is a köztudatban, hogy légkondicionálóval lehet fűteni; előfordul, hogy még a tulajdonos sem tudja, hogy lehetséges fűteni klímával, másrészt nem tudja, hogy ez megéri-e anyagilag.


Fontos tudni, hogy a fűtés klímával nem azt jelenti, hogy a készülék a hősugárzókhoz hasonlóan alakítja át az elektromos áramot hővé, hanem a hőszivattyú elvén működik. Ez a gyakorlatban annyit tesz, hogy az elektromos áram csupán működteti a rendszert, a hő előállításáért pedig egyáltalán nem felelős. Így lehetséges az, hogy egy modern klímaberendezéssel akár négyszer-ötször hatékonyabban fűthetünk, mint egy elektromos hősugárzóval, sőt, a hagyományos gázfűtéshez képest is 10-15%-os megtakarítást érhetünk el vele, ha pedig több készülék is található a lakásban, akkor szobánként szabályozható a hőmérséklet.


A klímával fűtés kifejezetten előnyös megoldás a többi fűtési rendszerhez képest. Nagyszerű opció a gázfűtés kiváltására, vagy ott, ahol más nem megoldható, illetve az új építésű házakhoz is ideális. Emellett kiegészítő fűtésnek is alkalmas, illetve akkor, ha nem szeretnénk az egész házat, csak egy részét fűteni, és persze az átmeneti időszakokban, amikor még nincsenek mínuszok. A fűtés klímával persze csak akkor megvalósítható, ha a készülék inverteres, ami a modernebb készülékek sajátja. Az áruk ugyan némileg magasabb, mint a korábban kapható hagyományos típusoké volt (ezeket a készülékeket már nem forgalmazhatják), de ezt kompenzálják a képességeikkel!


Amennyiben klímával fűtené az otthonát, tekintse meg az erre is alkalmas készülékek széles választékát honlapunkon, majd válassza azt, amelyik a leginkább megfelel az elképzeléseinek! Ha kérdése lenne a klímával fűtés kapcsán vagy készülékeinkről, illetve szolgáltatásainkról, akkor kérjük, hogy vegye fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeink egyikén!

A klímaberendezések fő szempontja a Nyári időszakban a hűtés volt, de ahogy fejlődik a technika és egyre gazdaságosabbak ezeknek a berendezéseknek az üzemeltetése ezért már szinte minden klíma tud Hűteni és Fűteni is! Az inverteres klíma működésének lelke a kompresszor, szinte folyamatosan működésben van, és közben folyamatosan szabályozza a teljesítményt.


A folyamatos hűtés és az intenzitás is tökéletese. Nem nyom ki hirtelen annyi hideg levegőt, mint elődje, sokkal kisebb a megbetegedések kockázata is. Sok esetben súlyos ízületi fájdalmakat is tud okozni egy nem jól megválasztott klíma. A villamos hálózat megterhelése sem akkora, mint elődjénél, hiszen a kompresszor folyamatosan működésben van.


Itt nem kell attól tartanunk, hogy csak egy tág tartományok között számíthatunk a megválasztott hőmérsékletre, hiszen az inverteres klíma nagyon precízen betartja azt a hőmérsékletet, amely számunkra a legmegfelelőbb. A klíma a beépített hőérzékelők segítségével kiszámolja, hogy a kompresszornak hogyan kell működnie annak érdekében, hogy a hűtés vagy a fűtés folyamatosan azon az értéken legyen, amelyet elvárunk mi is a berendezéstől.


Amikor lassan eléri a kívánt hőmérsékletet, akkor csökkenti az inverter a kompresszor fordulatszámát is. Ilyenkor kezdődik meg a tulajdonképpeni költséghatékony üzemelés. Halk működését annak köszönheti, hogy a hűtőközeg folyamatosan van áramoltatva a vezetékben. Sokkal halkabbak, mint az előbb említett on-off társaik.

Tisztítás / Karbantartás

Tisztítás

A Klímaberendezéseket érdemes évente egy alkalommal kitisztíttatni és átnézetni, hogy minden rendben van-e a készülékkel, ilyenkor a szakember fertőtlenítő folyadékkal is átmossa az alkatrészeket. Ha fűtésre is használják, akkor évente két alkalommal szükséges a tisztítás!

Légkondicionláló takarítás
Légkondicionláló karbantartás

Karbantartás

Karbantartás nagyon fontos a klímaberendezések használata elött! Rengeteg baktérium, kórokozók, lehetnek a berendezésben, ami könnyen betegséget okozhat! A Nyári szezon elött foglaljon időpontot, klímaberendezése karbantartására, ami a készülék garanciája miatt is fontos!

Légkondicionáló javítás

Szerelés

A klímaberendezések bármikor meghibásodhatnak, kisebb-nagyobb problémák léphetnek fel a működésükben. A javítást mindenképpen szakemberre kell bízni, különben a helyzet csak rosszabbodhat. Amennyiben szüksége van klímaszerelésre Budapesten, forduljon hozzánk bizalommal, és vegye igénybe profi szolgáltatásainkat!

Garancia

A garanciális időszak alatt csak úgy érvényesíthető az 5év garancia, ha évente legalább egyszer megtörtént a karbantartás, szakember által! A fertőtlenítés legalább annyira fontos, mint az átvizsgálás, ugyanis a kötelező karbantartás magában foglalja a tisztítást, fertőtlenítést, átvizsgálást és különböző műszeres méréseket is, amiból megállapíthajuk, hogy a beszerelést követően megfeleően működik a berendezés!

Légkondicionáló garancia

A Klímákról bővebben

Midea légkondicionláló

A Midea a klímaberendezéseket 2003-ban vezette be a piacra közvetlen kínai importból. A Midea Magyarországon már az első évben nagy sikert aratott és azóta is a legkeresettebb márkák között tartják számon. Először az oldalfali mono és multi split berendezések alkották a választékot, majd folyamatosan bővítettük a kereskedelmi légkondicionálókkal (kazettás, légcsatornázható). A termékek kiváló minőségük és rendkívül jó ár/érték arányuk miatt mára a legkedveltebbek, és a legszélesebb választékkal rendelkező márkák egyike. A Midea klímaberendezések értékesítése a folyamatos növekedés során 2008-ra elérte a 20.000 szettet, mellyel Magyarországon az első 3 legismertebb márka közé tartozik.


LG légkondicionláló

Az LG oldalfali légkondicionálók nagy teljesítményűek és praktikus funkciókkal rendelkeznek. Egy LG légkondi nemcsak a kívánt hőmérsékletet tartja fent, hanem egyúttal kényelmesebb és egészségesebb környezetet kínál családja és alkalmazottai számára. Az LG klíma Inverter V technológiája rendkívül hatékonyan hasznosítja az energiát, ráadásul csendes működést tesz lehetővé. Az egységek egyszerűen és gyorsan felszerelhetőek, teljesítményük mellett stílusuk is kivívja az elismerést. A Plasmaster automatikus tisztítás funkció megakadályozza a baktériumok és gombák megtelepedését a hőcserélőn, a plazma légtisztító rendszer és az antiallergén szűrő pedig kiszűri a levegőben található, parányi kórokozókat, porszemcséket és allergén anyagokat.


MDV légkondicionláló

Az MDV a már jól ismert kínai óriás cég a Midea egyik legsikeresebb nem saját márkanév alatt forgalmazott terméke. Az MDV márkanév az elmúlt években Közép és Nyugat- Európában főként a lengyel és spanyol piacokon bizonyított. E sikereket és a termék műszaki stabilitását látva a Midea hazai kizárólagos importőre a Planning & Trading Kft. 2015-től Magyarországon is értékesíteni kezdte az MDV lakossági légkondicionáló család modelljeit. Az oldalfali légkondicionálók mellett az importőr folyamatosan szélesíti az elérhető készülékek skáláját, kiterjesztve azt az úgynevezett commercial (CAC-kereskedelmi) ipari szegmensre is. A legtöbb gyártó nem saját márkás termékeivel szemben az MDV készülékeket nem csak kifejezetten a közép-kelet-európai időjárási viszonyokra tervezték, hiszen időjárásunk folyamatosan változó jellege és az MDV termékek várhatóan, tervezett hosszú élettartama miatt nem lett volna elegendő csak a jelenleg várható viszonyoknak megfelelni. Éppen ezért a gyártó az összeurópai időjárási trendeket és szélsőségeket figyelembe véve alakította ki az MDV kültéri egységek műszaki sajátosságait.


Gree légkondicionláló

A Kínai gyártók közül is megtalálható nagyon jó minőségű klímaberendezés mint például GREE Márkanév. egyik legnagyobb légkondicionáló gyáraként számon tartott Gree klíma neve fogalom a szakmában,és bármilyen szakember tanácsát kéri erről a márkáról,nem tudnak róla rossz véleményt mondani,mert igazán megbízható klímaberendezés A kínai gyárban több klímaberendezést is gyártanak, de a Gree nevet csak azok használhatják, amelyek teljesen megfelelnek pontos minőségi szabványoknak. A márkához tartozik a Sinclair, Cascade és a Nord márkanév is – természetesen ezek is eleget tesznek ,de gondoljunk a márkanév fent maradására és ezalatt értjük a teljes alkatrészellátást és garanciális hátteret. Ezeknek mindegyikének a Gree márkanév évtizedek óta eleget tesz.


Daikin légkondicionláló

A Daikin klímaberendezéseket a világ és Európa vezető klímagyártója a Daikin Industries Limited gyártja. Csúcsminőségű termékeik között egyaránt megtalálhatóak a lakossági-, ipari klímaberendezések, hőszivattyúk, légkezelők és tisztítók is. A Daikin rendelkezik az egyetlen olyan oldalfali split klímaberendezéssel, amely szűrt és kondicionált friss levegőt juttat be a lakótérbe. Ez a tény is jól jellemzi, milyen előremutatóak a cég innovációi a légkondicionálás területén. A Japán anyacég jelentős gyártási kapacitást helyezett át Európába, mellyel a standard Daikin termékek minden igényes vásárló részére elérhetővé és megfizethetővé váltak.


Daikin légkondicionláló

A Mitsubishi klímarendszerei rengeteg épületben, legyen szó akár lakóterekről, akár ipari célra használt helyiségekről hűtik, fűtik és szűrik a levegőt. A legmodernebb invertertechnológia és az ózonsemleges R410A hűtőanyag alkalmazása kimagasló energiahatékonyságot és optimális klímakomfortot biztosít. A rendszer nagyfokú rugalmasságának köszönhetően egyszerűen kivitelezhetők az egyedi igényekhez igazodó megoldások, például hosszú vezetékek, könnyedén felszerelhető beltéri berendezések és intelligens vezérlések segítségével.


Fisher légkondicionláló

A Fisher A Fisher márka célja, hogy a legváltozatosabb körülmények között is hozzájáruljon a felhasználók jó közérzetéhez a tiszta levegő, kellemes hőmérséklet és páratartalom biztosításával. A Fisher nagy hangsúlyt fektet arra, hogy vásárlói elégedettek legyenek a kapott termékkel és szolgáltatással. A Fisher klíma 2021-ben negyedszer is megkapta a Business Superbrands díjat. A Fisher klíma olyan berendezéseket takar, melyek stabil és megbízható hűtőkörükkel alapozzák meg a termék alapfunkcióit és kedvező áron biztosítják a hűtést, fűtést vagy épp tisztább levegőt. Ma már közkedvelt és energiahatékony választás klímával fűteni teljes lakást, irodát akár több mono split klímák, akár multi split klímák telepítésével. A Fisher klímák az alap hűtő-fűtő funkciók rendkívül üzembiztos működése mellett a közkedvelt extra funkciókat nyújtják a berendezéseinket választó felhasználóknak.


Daikin légkondicionláló

A Hőszivattyúk fűtési üzemmódban a forró gőzök a beltéri egységben kondenzálódnak adják le a hőjüket, tehát fűtenek. A kültéri egység felületi hőmérsékletének alacsonyabbnak kell lennie a környezet hőmérsékleténél, hogy tudjon hőt felvenni. Ha a környezet 0 °C-os, belátható, hogy a lamellázatnak legalább –10 °C-osnak kell lennie, hogy megvalósuljon a hőfelvétel. Ez a hőmérséklet viszont magában rejti a hőcserélő lefagyásának lehetőségét, a levegőben lévő pára miatt, ezért időnként a hőcserélőt le kell olvasztani a körfolyamat megfordításának segítségével. Viszont a leolvasztási ciklus alatt a készülék nem tud fűteni a beltérben. A másik tényező, hogy minél alacsonyabb a környezeti hőmérséklet, annál nehézkesebb belőle kinyerni a megfelelő fűtő teljesítményt.


Légkondicionálók
&
Hőszivattyúk

Midea
LG
MDV
Gree
Daikin
Mitsubishi
Fisher
Hőszivattyúk