Az alábbiakban a leggyakrabban felmerülő kérdéseket és azok válaszait gyűjtöttük össze.

Folyamatosan frissülő tartalom,
kérdéseit itt is megválaszoljuk!

Midea klímák napjainkban már szinte közismertek, ám akad a márkának két kihívója is: a Gree és a Daikin - az alábbiakban mindhármat bemutatjuk.

Kezdjük a Midea klímákkal, hiszen ezek a berendezések közkedveltek a vásárlók körében, ami a kedvező áruk mellett a kiváló minőségüknek is köszönhető. A Midea egy kínai vállalat, amiről sokaknak az alacsony minőség ugorhat be, ám ez természetesen nem nevezhető általánosnak. Napjainkban már számtalan kínai, vagy kínai gyártású berendezést használunk, amelyek minősége világszínvonalú, elég csak a mobiltelefonokra, televíziókra, vagy konyhai berendezésekre gondolni; nincs ez másként a Midea klímákkal sem. Az árképzés ennek megfelelően nem a legalacsonyabb, viszont a Midea klímák még így kis kedvezőbb áron szerezhetőek be, mint a legtöbb versenytársuk, a szolgáltatások tekintetében viszont magasan lekörözik őket. Kínálatunkban nem csak a hagyományos Midea klímák találhatóak meg, de mobilklíma, sőt, párátlanító készülék is!

Folytassuk a Gree klímákkal, amelyekről nagy vonalakban ugyanazt lehet elmondani, mint a Midea cégcsoportról, azaz kínai vállalat, kiváló minőségű termékekkel és kedvező árakkal. A Gree klímák hasonlóan magas színvonalúak, mint a Midea termékei, a különbség a valamivel szélesebb termékkínálatban keresendő: a Gree klímák mellett ipari berendezéseket is gyárt, amelyek nem csupán a hőszabályzásban jeleskednek, de a légtisztításban is.

Daikin klímák kissé kilógnak a sorból; persze nem a minőségükkel, sőt, az felülmúlja az előbbiekét. A Daikin ugyanis egy japán vállalat, a japán minőséget pedig senkinek sem kell bemutatni. A Daikin klímák a klímaberendezés-ipar élvonalába tartoznak, ám fontos tudni, hogy ennek megfelelően az áruk is némileg magasabb, mint a fentebb említett gyártók termékeié.

Amennyiben felkeltettük az érdeklődését a Midea, Gree és Daikin klímák iránt, tekintse meg referenciáinkat, ha pedig kérdése lenne termékeinkkel kapcsolatban, illetve, ha vásárolni szeretne, forduljon hozzánk bizalommal megadott elérhetőségeink egyikén, és kérjen árajánlatot!

Midea klímák

Az LG klímák komfortos használatot, csendes működést biztosítanak a felhasználóknak. Tapasztalja meg Ön is a készülék előnyeit, válassza az LG márkát!

Ha klímaberendezés kiválasztásról van szó, sokaknak fontos, hogy olyan készüléket találjanak, ami képes a csendes működésre, és biztosítja a kényelmes használatot is. Egy bonyolult működésű, zajos készülék számos kellemetlenséget okozhat a mindennapokban, így pedig az embernek nem túl gyakran lesz kedve bekapcsolni a légkondicionálót. Amennyiben Önnek is hasonló elvárásai vannak a készülékkel kapcsolatban, és ajánlásra lenne szüksége, ismerkedjen meg az LG klímákkal!

Az LG klímák nem okozhatnak kellemetlen meglepetést. A márka rendkívül népszerű a légkondicionálók terén is, nem véletlenül, hiszen minden olyan elvárásnak megfelelnek a készülékeik, amik manapság felmerülhetnek a klímák beszerzése során. Az LG szakemberei nagy hangsúlyt fektetnek a praktikus, kényelmes funkciók kialakítására. A készülékeket öröm használni, nagyon jól teljesítenek a mindennapokban. Rajtuk keresztül az emberek könnyedén megtapasztalhatják a légkondicionálók előnyeit. Az LG klímák csendes működésére sem lehet panaszuk a felhasználóknak. A berendezések nem adnak ki zavaró hangokat, így nem szakítják meg a harmóniát. Az LG klímával csak jól járhat. Ha a márka termékei mellett teszi le a voksát, egy megbízható, időtálló készülék tulajdonosa lehet, amit nagyon könnyedén tud használni a mindennapok során.

Kínálatunkban többféle LG klímával is találkozhat. Tapasztalja meg Ön is a készülék előnyeit, szerezze be tőlünk a kiválasztott berendezést, és bízza ránk a szerelést! Nálunk mindent egy helyen intézhet, így velünk sokkal gördülékenyebb és gyorsabb a klíma vásárlás és telepítés. Honlapunkon bővebb információkat is találhat rólunk, szolgáltatásainkról, termékeinkről. A szerelésnél törekszünk a pontosságra, precizitásra, a készülékek a legjobb kezekben vannak. Ha kérdései lennének, keressen bennünket bizalommal a megadott elérhetőségeinken, ahol munkatársaink készséggel állnak az érdeklődők rendelkezésére.

LG klímák

Midea klímák, a legjobb választás, ismerkedjen meg az új készülékekkel, válassza ki az Önnek tetszőt, és telepíttesse profi csapatunkkal!

Ha klímaberendezés kiválasztásról van szó, sokan keresik a legújabb, legmodernebb típusokat. Egyesek kifejezetten szeretnének olyan készülékhez hozzájutni, aminél elérhető például a WIFI kapcsolat, és fűtésre is alkalmas. Amennyiben Ön is ehhez a táborhoz tartozik, ajánljuk figyelmébe a Midea klímákat!

A Midea klímák garantáltan nem fognak csalódást okozni a felhasználók számára. A márka szakemberei folyamatosan azon vannak, hogy minél praktikusabb, komfortosabb funkciókkal bővíthessék a berendezéseket. A klímáknál elérhető a WIFI kapcsolat, fűtőszálakkal is rendelkeznek, és UV fénnyel is el vannak látva, ami a vírusok elleni küzdelemben nyújt hatékony segítséget. A Midea klímák kínálatában nemrég jelent meg két új modell, az All Easy Pro és az Oasis Plus. Az All Easy Pro klíma egyik legnagyobb előnye, hogy rendkívül gyorsan és könnyedén szerelhető, karbantartható. Biztosítja a felhasználóbarát szűrő tisztítását, energiatakarékos. Hosszú éveken át gondoskodik a kellemes hőmérsékletről a lakóingatlanon belül. Az Oasis Plus létrehozásával a Midea szakembereinek a legfőbb célja az volt, hogy egy csúcskategóriás készüléket dobjanak a piacra. A klíma kültéri egysége rendelkezik már önportalanító funkcióval, ami karbantartás szempontjából óriási könnyebbséget jelent. Ebben a formában sokkal egyszerűbb fenntartani a Midea klímát. Az Oasis plusnál ezen kívül még elérhető az intelligens szem funkció és szerverhűtésre is alkalmas.

Nálunk megtalálhatja a legújabb modelleket, válassza ki az Önnek szimpatikus Midea klímát, szerezze be tőlünk, és egyúttal a telepítésről is gondoskodunk! A szerelést rugalmas, ügyfélközpontú szolgáltatás keretein belül biztosítjuk. Áraink kedvezőek, nálunk nem kell mélyen a pénztárcába nyúlni a szakszerű szerelésért. Ha kérdései lennének, vagy igénybe venné a szolgáltatásunkat, forduljon hozzánk bizalommal a megadott elérhetőségeinken, ahol készséggel állunk az érdeklődők rendelkezésére.

Midea klímák

Klíma telepítés, profi szakemberekkel, megbízható szolgáltatás, modern, felhasználóbarát készülékek, találja meg nálunk az ideális klímát!

Ha klíma telepítésről van szó, sokaknak a legnagyobb kihívást az okozza, hogy ehhez megtalálják a tökéletes készüléket. Tény, hogy manapság óriási a kínálat, rengeteg légkondicionáló közül válogathatnak az érdeklődők. Sokaknak nem igazán van kellő kapacitásuk arra, hogy hosszasan böngésszenek a kínálatban, ehelyett gyors ajánlásra lenne szükségük. Amennyiben Ön is ehhez a táborhoz tartozik, és ragaszkodik ahhoz, hogy modern, felhasználóbarát berendezést találjon, ismerkedjen meg a Midea klímákkal!

A Midea márka kiváló készülékeket kínál a felhasználók számára, termékei évek óta hatalmas népszerűségnek örvendenek, nem véletlenül. A Midea klímák százszázalékban megfelelnek a kor követelményeinek, megbízhatók, és számos olyan funkcióval vannak ellátva, amikkel könnyebb, kényelmesebb a berendezések használata. A klíma telepítéshez most több új Midea készüléket is ajánljunk az érdeklődőknek, így van miből válogatnia. A Midea Xtreme Save split klíma tulajdonságai között megtalálhatja például az automatikus újraindulást és a lamella memória funkciót. Ezek kulcsfontosságú szerepet töltenek be a komfortos használatban. A Midea All Easy pro oldalfali split klíma képes az öntisztításra, és nagy sűrűségű szűrővel rendelkezik. A Midea Xtreme Save split klíma képes érzékelni a hűtőközeg szivárgást és akár lágy légárammal is élvezheti a kellemes hőmérsékletet.

Az említett Midea klímák közül bármelyik terméket is választja, garantáljuk, hogy elégedett lesz a készülékkel. A berendezés hosszú éveken át problémamentesen ki fogja szolgálni, és gondoskodik arról, hogy otthonában komfortosan, jól érezhesse magát. A megvásárolt klíma telepítéséről mi gondoskodunk. Szolgáltatásunk rugalmas, ügyfélközpontú, igyekszünk minél hamarabb nekilátni a munkálatoknak. Ha bővebb információkra lenne szüksége, forduljon hozzánk bizalommal a megadott elérhetőségeinken, ahol készséggel állunk az érdeklődők rendelkezésére.

Klíma telepítés

Midea klímák, kedvező feltételekkel, szakszerű klíma szerelés, megbízható szolgáltatás keretein belül, készüljön velünk a nyárra!

Sokan szeretnének még a nagyobb kánikulák beköszönte előtt otthonukba klímát telepíttetni, így majd könnyebb lesz elviselni a nyár folyamán a forróságot. Az ideális készülék kiválasztásával kapcsolatban egyesek komoly gondban vannak, mert nem igazán ismerik ki magukat a kínálatban. Mindenképp ragaszkodnak a modern, egyszerűen kezelhető légkondicionálóhoz, aminek telepítését gyakorlott, profi szakemberekre bíznák. Amennyiben Önnek is hasonlóak az elképzelései, forduljon hozzánk bizalommal, ugyanis a klíma telepítés terén a leggyorsabb, legkényelmesebb alternatívát kínáljuk!

Csapatunk nem csupán a szakszerű klíma szerelésről gondoskodik, hanem még készüléket is tudunk ajánlani, biztosítani, így egy helyen intézhet mindent nálunk. Ezzel rengeteg időt, energiát spórolhat meg, és megakadályozhatja, hogy hosszasan várakozni kelljen a megrendelt berendezésre. Ha valóban modern, és egyszerűen kezelhető készüléket szeretne vásárolni, ajánljuk figyelmébe a Midea klímák választékából a legújabb modellt, az All Easy Pro-t. A készülék több praktikus funkcióval is rendelkezik, nagyon könnyű a karbantartása, szerelése, garantáljuk, hogy minden szempontból elégedett lesz a készülékkel. Cégünk számára rendkívül fontos, hogy ügyfeleinknek a legújabb modelleket tudjuk biztosítani a klímák telepítése során. A jövőben is azon leszünk, hogy vállalkozásunk elvigye az ügyfelek otthonába a legmegbízhatóbb, legkorszerűbb berendezéseket.

klíma szerelésben élen járunk, bízza ránk a munkálatokat, és élvezze a legújabb Midea modell előnyeit otthonában! Weboldalunkon bővebb információkat is találhat szolgáltatásainkról, a készülék választékról, és korábbi munkáinkról is láthat fotókat. Áraink kedvezőek, nálunk nem kell mélyen a pénztárcába nyúlni a színvonalas szerelésért. Ha kérdései lennének, forduljon hozzánk bizalommal a megadott elérhetőségeinken, ahol készséggel állunk az érdeklődők rendelkezésére.

Midea klímák

Klíma karbantartás, megbízható szolgáltatás keretein belül, rövid határidővel, profi szakemberekkel, megéri bennünket választania!

Most, hogy beköszöntött a jó idő, és már nem kell sokat várni a nyári hónapokra, ismét előtérbe kerülnek a légkondicionálók. Mielőtt a felhasználók bekapcsolnák, nagyon fontos, hogy ne feledkezzenek meg a klíma karbantartásról, ugyanis ellenkező esetben komoly gondokkal nézhetnek szembe. A használaton kívüli berendezések lamelláin jelentős mennyiségű baktérium telepedhet meg, amik a levegőbe jutva súlyos egészségügyi problémákat eredményezhetnek az ingatlanban élőknél. Az elhanyagolt készülékeknél meghibásodások is felmerülhetnek, és még az élettartamuk is lerövidülhet. Ahhoz, hogy a klíma karbantartás eredményes legyen, és problémamentesen lehessen használni a készüléket a szezonban, a tisztítást mindenképp profi szakemberekre kell bízni. Amennyiben Ön még keresi a megfelelő személyeket a feladatra, ne kutasson tovább, mert jó helyen jár!

Cégünk a telepítés mellett klíma karbantartással is foglalkozik. E téren is kellő gyakorlattal, tudással rendelkezünk, nagyon sok ügyfélnek varázsoltuk már újjá a készüléküket, most itt a lehetőség, hogy Ön is megtapasztalja szolgáltatásunk előnyeit. A karbantartás során kiemelt figyelmet fordítunk a pontos, precíz munkára, így az ügyfelek a szezonban kényelmesen tudják használni a berendezésüket. Megkeresése után igyekszünk minél rövidebb időn belül megérkezni a helyszínre, és megkezdeni a munkálatokat, így Önnek nem kell heteken át várnia a klíma karbantartásra. A jövőben is bátran kapcsolatba léphet velünk a készülék tisztításhoz, cégünk hosszú távon elérhető az ügyfelek számára. 

Szolgáltatásunk rugalmas, megbízható, garantáljuk, hogy százszázalékban elégedett lesz a munkánkkal. Áraink kedvezőek, nálunk nem kell mélyen a pénztárcába nyúlni a klíma karbantartásért. Ha bővebb információkra lenne szüksége, forduljon hozzánk bizalommal a megadott elérhetőségeinken, ahol munkatársaink készséggel állnak az érdeklődők rendelkezésére.

klíma karbantartás

Klímatelepítés otthonfelújítási támogatással, modern berendezések, gyors, szakszerű szerelés, modernizálja otthonát fél áron!

Egyesek igencsak hosszú ideje tervezgetik a klímatelepítést, azonban a kivitelezés gyakran a váratlan kiadások miatt hiúsul meg. A 2021. januárjától elérhető otthonfelújítási támogatás klímákkal kapcsolatos munkálatokra is felvehető, így végre nem kell a szerelést elhalasztani az anyagiak miatt. Az állam a szerelési anyagok és a munkadíj költségeinek maximum az 50%-át téríti meg a jogosultak számára. Ez óriási könnyebbséget jelent, hiszen nagy mértékben lehet csökkenteni a kiadásokat, ilyen helyzetben pedig jöhet bármilyen váratlan kiadás a jogosult életében, az nem szabhat gátat a klímatelepítésnek!

Cégünkre teljes mértékben számíthat a támogatás igénybevételekor is. Vállalkozásunk minőségi klímaberendezések, hőszivattyúk értékesítésével, szerelésével foglalkozik. A készülékek a kor és a legmagasabb szakmai követelményeknek maximálisan megfelelnek, garantáljuk, hogy elégedett lesz a kiválasztott berendezésekkel. A klímatelepítést gyakorlott, profi szakemberek végzik, akik precíz munkát adnak ki a kezükből, így a megvásárolt berendezéseket hosszú éveken át problémamentesen tudja használni. A jövőben a karbantartásért is kereshet minket, cégünk folyamatosan elérhető az ügyfelek számára. Professzionális szolgáltatásunk és a támogatás igénybevételével kedvező feltételekkel klimatizálhatja otthonát. Amennyiben jogosult, ne hagyja ki ezt a kiváló lehetőséget!

Vegye fel bátran az otthonfelújítási támogatást klímára, hőszivattyúra, és tapasztalja meg a modern berendezések előnyeit a mindennapokban! Megkeresése után igyekszünk rövid időn belül biztosítani a kiválasztott készülékeket, és megkezdeni a telepítésüket. Honlapunkon megtekintheti az elérhető készülékkínálatot, a galériában pedig korábbi munkáinkról találhat képeket. Ha bővebb információkra lenne szüksége, forduljon hozzánk bizalommal a megadott elérhetőségeinken, ahol készséggel állunk az érdeklődők rendelkezésére.

otthonfelújítási támogatást klímára

Klíma funkciók, fontos információk a felhasználók számára, telepíttessen megbízható készüléket cégünkkel, kedvező áron!

A légkondicionálók az évek során jelentős változásokon mentek keresztül. Manapság több olyan klíma funkció is létezik, amiknek köszönhetően sokkal kényelmesebb, egyszerűbb a berendezések kezelése. A mai készülékek jóval biztonságosabbak és energiahatékonyabbak, mint a régebbi típusok, így már ebből a szempontból is érdemes új berendezésre váltani.

Az egyik legkedvezőbb klíma funkció napjainkban, nem más, mint az áramszünet memória. Évekkel ezelőtt egy áramszünet után újból be kellett állítani a berendezéseket a felhasználó igényeinek megfelelően, ez pedig sokaknál rengeteg időt felemészthetett. Az áramszünet memóriával szerencsére már nem kell ilyen plusz feladatokkal számolni, mert a berendezés ezzel a klíma funkcióval emlékezni fog a korábbi beállításra. Így a felhasználókat váratlan meglepetések sem érhetik, amikor újból bekapcsolódik a berendezés.

Az intelligens leolvasztás szintén hasznos a légkondicionálók használatával kapcsolatban. Kondenzátor fagyásakor a rendszer képes saját magát leolvasztani, ennek hatására a fűtési teljesítmény nem csökkenhet. Ezzel a klíma funkcióval megakadályozható, hogy a fogyasztás növekedjen, így a készülék tulajdonosai még spórolhatnak is a kiadásaikon.

Az automatikus lamella mozgatás kényelmes klíma funkció, amivel be lehet állítani, hogy bizonyos időközönként változzon is a lapátok helyzete. Ezzel a lehetőséggel a kellemes hőmérséklet mindenhová eljuthat a helyiségen belül.

Ha Ön is szeretne modern, több kényelmi, felhasználóbarát funkcióval rendelkező légkondicionálóra váltani, szerezze be tőlünk a készüléket, és mi gondoskodunk a telepítésről is! Szolgáltatásunk gyors, rugalmas, ügyfélközpontú, garantáljuk, hogy maximálisan elégedett lesz a végeredménnyel. Ha bővebb információkra lenne szüksége az általunk értékesített készülékekről, forduljon hozzánk bizalommal a megadott elérhetőségeinken! Munkatársaink készséggel állnak az Ön rendelkezésére.

klíma funkció

Klíma szerelés, magas színvonalon, cégünk a telepítés mellett fontos kérdésekre is választ ad a felhasználók számára!

Klíma vásárláskor az emberek tapasztalhatják, hogy minden egyes készüléknél fel van tüntetve valamekkora kilowatt teljesítmény, például 3,5 kW. Sokan azt gondolják, hogy ezek az értékek az áramfogyasztásra vonatkoznak. Az igazság az, hogy a számok a hűtési teljesítményt jelentik, amik szintén kulcsfontosságú adatok az ideális készülék kiválasztásakor.

klímáknál a COP érték legalább négy, vagy akár öt feletti szám is lehet. Ha például a felvett áram 1000 Watt, akkor a klíma 4-es COP érték esetében ebből 4000 Watt fűtési vagy hűtési teljesítményt le tud adni. Ebből kifolyólag vásárláskor célszerű minél nagyobb COP értékű klímát választani. Ha az ember tanácstalan, akkor sem szabad megijedni, érdemes szakember véleményét kikérni, ebben a formában sokkal könnyebb lesz meghozni a végső döntést.

klíma teljesítmény nagyon fontos tényező a készülék vásárláskor, semmiképp sem szabad figyelmen kívül hagyni, hiszen óriási kellemetlenségeket eredményezhet egy rossz teljesítményű berendezés. A körültekintéssel, odafigyeléssel a vevők olyan légkondicionálóhoz juthatnak hozzá, ami hosszú éveken át problémamentesen ki fogja őket szolgálni.

Vállalkozásunk örömmel ad választ bármilyen, klímával kapcsolatos kérdésre. Legfőbb célunk, hogy mindenki az igényeinek megfelelő berendezéshez juthasson hozzá. Nálunk meg is tudja vásárolni leendő készülékét, és még a beszerelésről gondoskodunk. A jövőben is számíthat ránk a szezonális klímakarbantartásokkal kapcsolatban, cégünk teljeskörűen gondoskodik a berendezéséről, garantáljuk, hogy maximálisan elégedett lesz a munkánkkal. Weboldalunkon referenciáinkat is meg tudja tekinteni, és az elérhető klíma választékkal is megismerkedhet. A telepítéskor gyors, precíz munkát végzünk. Áraink kedvezőek, így anyagi szempontból is érdemes minket választani. Amennyiben kérdései lennének, forduljon hozzánk bizalommal a megadott elérhetőségeinken, ahol készséggel állunk az érdeklődők rendelkezésére.

klíma teljesítmény

Klímatelepítés, profi szakemberekkel, rugalmas szolgáltatás keretein belül, rövid határidővel, kedvező áron!

klímák manapság óriási népszerűségnek örvendenek, egyre inkább elképzelhetetlen nélkülük a kényelmes otthon megteremtése. Ahhoz, hogy az emberek megtapasztalják a készülékek előnyeit, és hosszú éveken át problémamentesen kiszolgálják őket, kiemelt figyelmet kell fordítani a szakszerű telepítésre. Ehhez mindenképp profi, tapasztalt szakemberekre van szükség. Amennyiben Ön még nem találta meg a megfelelő csapatot a munkálatokhoz, ne kutasson tovább, mert a klímatelepítésben is a maximumot nyújtjuk!

Nálunk a klímatelepítés első és legfontosabb része a helyszíni felmérés. Ez esetben megvizsgáljuk az elektromos hálózatot, megnézzük, hogy hol helyezkednek el az ajtók, ablakok, hiszen mindezen tényezők rendkívül befolyásolják a berendezés használatát. Átbeszéljük az ügyfelekkel a készülékek helyét is. Mikor mindent rendben találtunk, megbeszéltük a részleteket, csakis ekkor kezdünk neki a klímatelepítésnek. A munkálatok során kialakításra kerülnek a csövek helyei, amiket véséssel és takarással is el lehet helyezni a területen. Ezután következik a külső és belső egységek felszerelésre az ügyfél által kijelölt részre. A kültéri berendezésnél konzolt is szerelünk, ami gondoskodik a biztonságos rögzítésről. Ha az egységek a helyükön vannak, ezután megtörténik az elemek összekötése, majd hálózatra tesszük a rendszert. A beüzemelés, és a próba után átadjuk a terepet az ügyfeleknek. 

klímatelepítés sokféle feladatból áll, amiket kizárólag profi, gyakorlott szakemberek tudnak egy kézben tartani. Ügyfeleinknek minőségi, megbízható rendszereket adunk át. Weboldalunkon több referenciáinkat is megtekintheti, így előzetesen meggyőződhet arról, hogy kifogástalanul dolgozunk. A kedvező árakról sem feledkezünk meg, így minket anyagi szempontból is érdemes választani. Ha megrendelné a szolgáltatásunkat, vagy kérdései lennének, keressen bennünket bizalommal a megadott elérhetőségeinken! Munkatársaink készséggel válaszolnak a felmerülő kérdésekre.

klímatelepítés
Manapság nagyon sokféle alternatíva érhető el a fűtéssel kapcsolatban. Nem ritka, hogy egyesek a gázhálózattól függetlenül szeretnének praktikus megoldást találni az őszi és téli időszakra, ugyanis így nem kell az engedélyekkel, hosszadalmasabb munkálatokkal foglalkozni. Amennyiben Önnek is hasonló igényei vannak, és emellett pénzt is megtakarítana, mi a fűtéshez a klímákat ajánljuk!

A klímával fűtés minden szempontból megéri, garantáljuk, hogy maximálisan elégedett lesz a döntésével. A berendezések nem függnek a gázhálózattól, ezért az ingatlanon belül bárhová telepíthetők, így olyan helyiségekben is biztosíthatja a kellemes hőmérsékletet, ahol erre alapvetően nem lenne lehetőség. A klímával fűtés tehát kényelmesebb és egyszerűbb. Ez esetben a kémény munkálatokat, és az ezzel kapcsolatos ügyintézéseket, engedélyeztetéseket is elfelejtheti. Rengeteg stressztől, kellemetlen pillanattól kímélheti meg magát. Ha a klímával fűtést választja, a kiadások miatt sem kell aggódnia. Ez az egyik legköltséghatékonyabb alternatíva, így a háztartások éves szinten jelentős összegeket is megspórolhatnak, ami mindenképp a családi kassza javára válik. Egy esetleges átépítésnél is könnyű dolguk van az embereknek, mert a légkondicionálók könnyedén áttelepíthetők másik helyiségbe. Sokan nem is gondolnák, de a klímával fűtés az egészséges környezet kialakítását is elősegítheti. A berendezések páramentesítenek, a port, polleneket is képesek kiszűrni, ezáltal sokkal tisztább körülményeket lehet létrehozni az ingatlanokon belül.

Tapasztalja meg Ön is ennek a megoldásnak az előnyeit, és válasszon klímát a fűtéshez az őszi és téli időszakra! Tőlünk be tudja szerezni a légkondicionálóját, és egyúttal gondoskodunk a telepítésről is. A jövőben a karbantartásért is bátran kereshet bennünket, mi folyamatosan az ügyfelek rendelkezésére állunk. Weboldalunkon korábbi munkáinkat is megtekintheti a galériában. Ha igénybe venné a szolgáltatást, vagy kérdései lennének, forduljon hozzánk bizalommal a megadott elérhetőségeinken!
klímával fűtés
A légkondicionálók szinte már a mindennapok részeivé váltak, rengeteg háztartásban, irodaházban, telephelyen megtalálhatók. A felhasználók közül sokan igencsak kevés információval rendelkeznek a berendezésekről, pedig érdemes a klímákról bővebben is tájékozódni, hiszen így sok minden egyértelművé válhat velük kapcsolatban. Amennyiben Ön szeretné bővíteni az ismereteit, és még több információt szerezne a készülékekről, itt a lehetőség, hogy tájékozódjon részletesebben is a klímákról!

A berendezéseket emlegetik légkondicionálóként, klímaként is. A készülékek ezt a nevet az éghajlat után kapták, mert mesterségesen hoznak létre hőmérsékletet, vagyis klímát. A légkondicionáló elnevezés szintén nem véletlen: a szó második része, a kondíció arra utal, hogy a berendezések képesek a környezeti feltételeket biztosítani, állandósítani. Az emberek közül jó páran azt gondolják, hogy a klímák csak hűtésre alkalmasak, pedig a manapság legyártott berendezések már fűtésre is használhatók. Ár-érték arányban kiváló alternatívát kínálnak e téren, jelentős összegek megspórolhatók. A készülékek bárhová telepíthetők, sokkal könnyebb és gyorsabb megoldást kínálnak, mint a hagyományos gázrendszerek. Napjainkban az esetek jelentős részében úgynevezett osztott, közismertebb nevükön split klímákat telepítenek, amik beltéri és kültéri egységből állnak. A légkondicionálók kínálata folyamatosan bővül, egyre többféle típus elérhető a piacon. Létezik például multi és mono készülék, vannak padlóra állítható, mobil klímák is. A kellemes hőmérséklet nem csupán az ingatlanokban fontos, hanem a járművekben is, így léteznek autós klímák is.

Ha Önnek még nincs légkondicionálója, vagy lecserélné a régit, forduljon hozzánk bizalommal! Cégünk klímák értékesítésével, beszerelésével, szervizelésével és karbantartásával is foglalkozik. Rugalmas, ügyfélközpontú szolgáltatásokat biztosítunk, kedvező áron, ezért minket anyagi szempontból is érdemes választani. Ha bővebb információkra lenne szüksége, bátran keressen bennünket a megadott elérhetőségeinken!
légkondicionálók feltalálója
Légkondicionálók nélkül manapság elképzelhetetlen az élet, lassan már mindenhol megtalálhatók a praktikus berendezések. Népszerűségük ellenére az emberek közül sokan nem igazán ismerik a klímák történetét, és a feltalálójukról sincsen információjuk. Amennyiben Ön is ehhez a táborhoz tartozik, azonban kíváncsi az érdekességekre, most itt a lehetőség, hogy megismerje a légkondicionálók feltalálóját, történetét!

A légkondicionálókat Willis Haviland Carriernek köszönheti a világ, aki 1902. július 17-én indította útjára azokat a rendszereket, amik végre lehetővé tették a beltéri hőmérséklet szabályozását. A készülékek ötlete 1902-ben pattant ki a feltaláló fejéből, a pittsburghi vasútállomás peronján várakozva. Carrier a párát tanulmányozva eszmélt arra rá, hogy ha a levegőt vízen át, köd keletkezésével száríthatná, akkor nedves levegőt lehetne termelni. Ennek alapján rövid időn belül nekiállt a páratartalmat szabályozó rendszer kidolgozásának. Ez lett végül az alapja a ma ismert légkondicionálásnak. A felfedezés nem csupán az emberek komfortérzetének növelése miatt is vált népszerűvé, hanem azért is, mert olyan ágazatokat mozgatott meg az iparban, amik a mai napig fontos szerepet töltenek be a gazdaságban. A légkondicionálók nagyon sok termék előállításához járultak hozzá. A légkondicionáló feltalálójának hagyatéka manapság is aktívan jelen van, és óriási segítséget nyújt a készülékek fejlesztésében.

Ha Önnek még nincs klímaberendezése, és szeretné telepíttetni otthonába, vagy megbízható szakembereket keres karbantartáshoz, ne kutasson tovább, mert jó helyen jár! Cégünk egyaránt foglalkozik szereléssel, szervizeléssel és értékesítéssel, így nálunk még meg is tudja vásárolni légkondicionálóját! Nálunk a legjobb, legmodernebb készülékek közül válogathat, amiket kedvező áron kínálunk a vevőknek. A termékek mellett ügyfélközpontú, minőségi szolgáltatást biztosítunk a bennünket felkeresők számára. Vásárláshoz, telepítéshez vagy bővebb információkért vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeinken!
légkondicionálók feltalálója
A légkondicionáló berendezések egyre népszerűbbek napjainkban, ami nem is csoda, hiszen a forró nyarakat nélkülük nehéz elviselni. Sokan azonban csak megvásárolják őket, a karbantartásukról viszont megfeledkeznek, és értetlenül állnak egy-egy meghibásodás, vagy a megszokottól eltérő működés előtt – ilyen például a klíma folyása is. A légkondicionáló berendezések ugyanis rendkívül érzékenyek a szennyeződésekre. A klíma kondenzvíz nem mindig tiszta, aminek "köszönhetően" a kifolyócsövek eldugulhatnak. Nem kell azonban megijedni, ha vízfolyást tapasztalunk, hiszen a probléma könnyedén orvosolható.

A kondenzvíz cső végébe különböző rovarok és pókok is beköltözhetnek, hiszen a cső kedvező helyet kínál nekik a fészeképítéshez, a túléléshez. A csőben fészket rakó rovarok, illetve a különféle szennyeződések gyakorlatilag teljesen el tudják torlaszolni a kondenzvíz útját, hiszen eltömítik a kivezető nyílást, emiatt pedig a víz a beltéri egységből kezd el csöpögni, majd végigfolyik a falon, ám a vízfolyás legtöbbször inkább csak riadalmat okoz, súlyosabb károkat nem.

A kondenzvíz-hálózat dugulása egyszerűen megszüntethető, akár szakember segítsége nélkül is, bár fontos megjegyezni, hogy ha a külső egység olyan helyre került, ahol biztosítás nélkül életveszélyes megközelíteni, jobb, ha szakembert hívunk a hibaelhárításhoz. Egy vékony drót, vagy akár egy hurkapálca is megoldást nyújthat, amit a kondenzvíz csőbe kell bevezetni, és a segítségével gyorsan és hatékonyan ki lehet piszkálni a megbújó rovarokat, ezzel megszüntetve a dugulást és a klíma folyását.

Emellett természetesen az alapvető karbantartási munkákról sem szabad megfeledkezni, amelyeket szezononként el kell végeztetni. Házilag nem mindig egyszerű hozzáférni a beépített klímaberendezés csöveihez, így ezt a rendszeres karbantartást mindenképpen szakemberre kell bízni – ezzel többek között az is elkerülhető, hogy dugulás keletkezzen a kondenzvíz csőben, majd kialakuljon a beltéri vízfolyás.

Ha Ön is hasonló hibát tapasztal, először győződjön meg arról, mi okozhatja a problémát, és ha úgy gondolja, hogy érdemes lenne az egész klímaberendezést átnézni, majd karbantartani, vegye fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeink egyikén!
vízfolyás
Sokan gondolkodnak előre, és már a tavasz folyamán beszereltették a klímájukat, hogy felkészülten várhassák a kánikulát, ám vannak, akik ilyen vagy olyan okokból eddig ezt nem tették meg. Ha Ön az utóbbiak sorába tartozik, és szeretné klímatelepítést gyorsan és szakszerűen lebonyolítani, forduljon hozzánk bizalommal!

Cégünk hosszú évek tapasztalatával vállalja a klímabeszerelést az ország minden pontján, előzetes egyeztetés után. Amennyiben szeretné a nyári hőségben is kellemesen érezni magát az otthonában, érdemes bennünket választania. A nagy hőségek idején szinte minden otthon átforrósodik, és ilyenkor csak egyetlen dolog segíthet: egy jól működő, korszerű és megbízható klímaberendezés, amit szakértő kezek üzemeltek be, de ezen felül a megfelelő légkondicionáló akár télen is segítséget nyújthat a lakás hőmérsékletének kellemessé tételében.

Ha klímatelepítésre lenne szüksége, és szeretné a lehető legjobb légkondicionáló berendezést a lehető legjobb áron beszerezni, vegye fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeink egyikén!
klímaszerelés Budapesten
Amikor egy klímaberendezés beszerzése kerül szóba, sokan tanácstalanok, hogy melyik márkát, illetve típust válasszák. Ami azt illeti, ebben semmi meglepő nincs, hiszen a választék hatalmas, amiben egy laikus könnyen elvész, mi több, még a szakértők sem tudnának egyetlen típus mellett dönteni, hiszen mindegyiknek más és más az előnye, illetve a hátránya. Ha a megbízhatóság az elsődleges szempont, akkor viszont az MDV klímák közül érdemes választani.

Az MDV klímák között megtalálhatóak a szimpla, duál és multi típusok is, tehát akár egy, vagy több beltéri egységgel is összeköthetőek. Fontos tulajdonságuk még, hogy WiFi-n keresztül is vezérelhetőek, azaz akár a távolból is elérhetőek és irányíthatóak, aminek előnye, hogy a kívánt időpontra - amilyen például az hazaérkezés pillanata - kellemes hőmérsékletűre hűthető velük a lakás. Mindezeken túl azonban a legfontosabb, hogy az MDV klímák megbízhatóak.

Amennyiben felkeltettük az érdeklődését az MDV klímák iránt, és kérdése lenne termékeinkkel kapcsolatban, forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségeink egyikén!
MDV klímák
Sokan gondolkodnak előre, és már a tavasz folyamán beszereltették a klímájukat, hogy felkészülten várhassák a kánikulát, ám vannak, akik ilyen vagy olyan okokból eddig ezt nem tették meg. Ha Ön az utóbbiak sorába tartozik, és szeretné klímatelepítést gyorsan és szakszerűen lebonyolítani, forduljon hozzánk bizalommal!

Cégünk hosszú évek tapasztalatával vállalja a klímabeszerelést az ország minden pontján, előzetes egyeztetés után. Amennyiben szeretné a nyári hőségben is kellemesen érezni magát az otthonában, érdemes bennünket választania. A nagy hőségek idején szinte minden otthon átforrósodik, és ilyenkor csak egyetlen dolog segíthet: egy jól működő, korszerű és megbízható klímaberendezés, amit szakértő kezek üzemeltek be, de ezen felül a megfelelő légkondicionáló akár télen is segítséget nyújthat a lakás hőmérsékletének kellemessé tételében.

Ha klímatelepítésre lenne szüksége, és szeretné a lehető legjobb légkondicionáló berendezést a lehető legjobb áron beszerezni, vegye fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeink egyikén!
klímaszerelés Budapesten
A klímatelepítést sokan hajlamosak az utolsó pillanatra hagyni, amikor javában tombol a nyár és a forróság. Ez nem igazán jó döntés, hiszen ilyenkor már igencsak elfoglaltak a szakemberek, emiatt nem ritka, hogy egy vagy két hetes várakozási idővel kell számolni. A kánikulában ez elviselhetetlen állapotokat eredményezhet. Amennyiben Ön nem szeretne hosszú heteken át kompromisszumot kötni a forrósággal, és a fővárosban él, bízza ránk időben a klímaszerelést Budapesten!

A tavaszi időszakban sokkal nagyobb az esély arra, hogy klímaszerelést Budapesten pár napon belül el tudjuk végezni, így mire beköszönt a kánikula, azonnal tudja majd használni a berendezést. Mostanság jellemző, hogy a tavasz utolsó heteiben olyan magas a hőmérséklet, amit légkondicionáló használatával lehet csak elviselni. Emiatt is ajánlott minél hamarabb élni a telepítés lehetőségével. Szolgáltatásunk megbízható és kedvező áron elérhető.

Készüljön fel időben velünk a nyárra, válassza mihamarabb az általunk kínált klímaszerelést Budapesten! Ha igénybe venné a szolgáltatást, vagy bővebb információkra lenne szüksége, forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségeinken!
klímaszerelés Budapesten
A Midea szakembereinek fontos, hogy évről évre kedvező újdonságokkal örvendeztessék meg a vásárlókat. A tervezésnél odafigyelnek arra, hogy olyan klímaberendezéseket kínáljanak a felhasználóknak, amik százszázalékban megfelelnek a manapság felmerülő igényeknek. Amennyiben Ön klímavásárlás előtt áll, és modern, megbízható készüléket szeretne beszerezni a márka kínálatából, ajánljuk figyelmébe a Midea légkondicionálók választékából a Breezeless típusokat!

A Midea légkondicionálók Breezeless elnevezésű készülékei a márka legújabb fejlesztésének hatására születtek meg. A berendezések több előnyös tulajdonsággal is rendelkeznek: gyors fűtést és hűtést tesznek lehetővé, gondoskodnak a huzat nélküli levegőelosztásról és rendkívül hatékony működésre képesek. A Midea légkondicionálók választékában megtalálható Breezeless készülékeknél a szakembereknek fontos volt, hogy megfelelő teljesítményű, mégis energiahatékony megoldást kínáljanak a vevőknek, ugyanis manapság ez az egyik leggyakrabban felmerülő igény a klímaberendezésekkel kapcsolatban. A gépek A+++-os besorolásúak, a legmodernebb R32-es hűtőközeggel vannak töltve. Nagyon megbízhatók, akár -25°C-os külső hőmérséklet mellett, valamint a hőségben is maximumon biztosítják a fűtési, illetve hűtési energiát, úgy, hogy nem növelik meg jelentős mértékben a fogyasztást. A Midea légkondicionálók innovációi már magas levegőszűrési hatékonysággal és WiFi vezérléssel is el vannak látva, amivel az energiafelhasználás még tovább csökkenthető.

A Breezeless készülékek kialakításukban is az innovatív megoldásokat képviselik. Beltéri egységük egy speciális kialakítású, úgynevezett Twin Flap típusú dupla terelő zsalut kapott. Emellett az új, korszerűbb Midea légkondicionálók oldalsó szellőzőnyílásokkal is rendelkeznek, amikkel mérsékelhető a beltéri egységből áramló levegő zajszintje és huzathatása. A berendezések oldalán található S alakzatokat kifejezetten az első lamellákkal való közreműködés miatt tervezték, így azok gondoskodnak a megfelelő légáramról és a levegő eloszlásáról.

Tapasztalja meg Ön is a Midea légkondicionálók előnyeit, szerezze be tőlünk az új készüléket! Ha bővebb információkra lenne szüksége, forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségeinken, munkatársaink készséggel állnak a rendelkezésére!
klíma karbantartás
A klíma karbantartás fontosságát a szakemberek nem győzik elégszer hangsúlyozni, ennek ellenére több helyen is találhatók olyan készülékek, amikkel jó ideje nem foglalkozott szakértő. Ennek több oka is lehet: egyesek teljesen megfeledkeznek erről, mások pedig spórolás céljából nem hallgatnak a hozzáértőkre. Ezek egyáltalán nem jó döntések, hiszen egyrészt a klíma karbantartásért nem kell mélyen a pénztárcába nyúlni, másrészt egy elhanyagolt állapotú készülék használata meghibásodást és egészségügyi problémát is okozhat.

Az időszerű klíma karbantartást főként a szennyeződések és baktériumok eltávolítása miatt hangsúlyozzák a szakértők. Ezek több súlyos betegségnek a kockázatát is növelik, többek között az asztmáét vagy a legionellózisét. Az elhanyagolt, nem tisztított berendezések kellemetlen allergiás reakciókat is kiválthatnak, például erős köhögést, tüsszögést, sőt, még a szemekre is rossz hatással lehetnek. Ilyen körülmények között nagyon nehéz kiegyensúlyozottnak maradni, hiszen ezek a tünetek egy bizonyos idő után a mentális állapotra is hatással vannak. A kezelések, gyógyszerek gyakran sokkal többe kerülnek, így tulajdonképpen az emberek egyáltalán nem spórolnak azzal, ha nem foglalkoznak az időszerű klíma karbantartással. A rendszeres tisztítás nem csupán egészségügyi célokat szolgál, hanem a berendezés megfelelő működését is. A szűrökön megtalálható szennyeződések nagy mértékben csökkentik a légkondicionálók teljesítményét, élettartamát. Emiatt előfordulhat, hogy le kell cserélni a berendezést, ez pedig szintén sokkal költségesebb, mint maga a klíma karbantartás.

Amennyiben a klíma karbantartáshoz megbízható szakembereket keres, ne kutasson tovább, mert jó helyen jár! Ügyfélközpontú, rugalmas, kedvező árú szolgáltatás keretein belül újjá varázsoljuk készülékét, így ismét zavartalanul használhatja majd azt. Ha bővebb információkra lenne szüksége, forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségeinken, munkatársaink készséggel válaszolnak felmerülő kérdéseire!
klíma karbantartás
A klíma karbantartás fontosságát a szakemberek sosem győzik elégszer hangsúlyozni az ügyfeleknek, ennek ellenére közülük sokan rendszeresen megfeledkeznek erről a fontos teendőről. Sokan azt gondolják, hogy azzal nem vétenek hibát, ha egy-egy alkalom kimarad ezzel kapcsolatban, mert ezt a hiányosságot be lehet pótolni. Mivel manapság egyre szennyezettebb a levegő, és rengeteg por jut be az ingatlanokba, meglepően rövid idő alatt koszolódnak be a készülékek. Egyes helyeken már pár hónap után gondot okozhat ez, ezért semmiképp sem szabad megfeledkezni a klíma karbantartásról.

A klíma karbantartás, amikor időszerű, fontos szerepet tölt be abban, hogy az emberek folyamatosan biztonságosan használhassák készülékeiket. A por mellett a gombák is veszélyeztetik a berendezések belsejét, amik szintén nagyon gyorsan elszaporodhatnak. Egy alkalom kihagyása emiatt komoly egészségügyi kockázatokat is rejthet magában. Egyesek gyakran panaszkodnak különböző kellemetlen tünetekre, amiket az elhanyagolt készülékek is előidézhetnek. A rendszeres fertőtlenítéssel megakadályozható, hogy az ingatlanban élők egészségét veszélyeztessék a készülékekben megtelepedő gombák. A rendszeres klíma karbantartás különösen fontos olyan műhelyekben, ahol fát vagy más alapanyagot csiszolnak. Az ilyen por kifejezetten egészségkárosító, ráadásul a rossz levegő a munkavégzés minőségére is hatással van, emiatt nem tudnak a szakemberek százszázalékot nyújtani. Az üzemeltetőknek a biztonságos és megfelelő munkakörülmények megteremtése miatt óriási figyelmet kell fordítaniuk a klíma karbantartásra, amikor az időszerű.

A rendszeres klíma karbantartás a készülék teljesítményét is javítja, így, ha nem akar mélyen a pénztárcába nyúlni a fogyasztásért, emiatt se feledkezzen meg erről! Ha bennünket választ, ügyfélközpontú, színvonalas, kedvező árú szolgáltatás keretein belül gondoskodunk arról, hogy a készüléket ismét biztonságosan használhassa. Amennyiben felkeltettük érdeklődését, és ránk bízná berendezését, vagy kérdései lennének, keressen bennünket bizalommal elérhetőségeinken!
klíma karbantartás
A hétköznapi monosplit klímaberendezés öt fő elemből áll:
  • hűtőközeg, amely a hőcseréért felel
  • párologtató, ez a beltéri egység
  • kondenzátor, ez a kültéri egység
  • kompresszor, ami a hűtőközeget "mozgatja"
  • fojtás, amely a hűtőközeg nyomásáért, halmazállapotáért felel

A kültéri és a beltéri egység is tartalmaz egy "tekercset" (angolul coil) amelyeket 1-1 cső köt össze és hűtőközeget tartalmaznak. Az elv az, hogy a beltéri egységben, a párologtatóban lévő hűtőközeg hideg legyen, a kültériben, a kondenzátorban lévő pedig meleg. Ehhez a hűtőközeg keringetésére van szükség, ezért felel a kompresszor.

A párologtatóban lévő alacsony nyomású hűtőközeg az adott helyiségből hőt vesz fel, majd pedig a kompresszor segítségével elkezd a kondenzátor felé áramlani. A megnőtt nyomású, felforrósodott hűtőközeg elér a kondenzátorhoz, ahol leadja a felvett hőt. (Ebben segít a kültéri egységbe szerelt ventillátor, illetve az arra szerelt bordázhat is.)

A kültéri egység után egy speciális szabályzószelep található a körben, amely a kondenzátor oldalán növeli, a párologtató oldalán csökkenti a hűtőközeg nyomását. A hűtőközeg halmazállapot váltás (gáz -> folyadék) után folytatja útját a párologtató felé, ahol újból hőt vesz fel. Fűtés esetén a légkondicionálás folyamata megfordul: a berendezés a kinti környezetből vesz fel hőt és a beltéri egység adja azt le.
A klima működése
A klíma működési elve előtt azonban jöjjön két rövid ismertető! A vásárlók körében népszerű split klíma egy olyan légkondicionáló berendezés típus, amelynek két része van: egy kisebb beltéri egység és egy nagyobb kültéri egység. Ezeket csövek kötik össze, amelyen keresztül hűtőközeg, speciális gáz halad körbe. Értelemszerű, hogy ez a rendszer helyhez kötött. A split klímák "két" változata a monosplit, illetve a multisplit klíma. Mono- esetén egy beltéri egységről beszélünk, multi esetén többről.
split klima
Az inverter egy intelligens szabályzó eszköz, amelytől nagyban függ a klíma működése. A régi típusok kompresszorának működtetése ON-OFF, azaz a ki- és bekapcsolás egyszerű elvén alapult. A légkondicionálás úgy működött, hogy ha megnőtt a hőmérséklet a helyiségben, elindult a klímaberendezés kompresszora, amikor pedig kellően lehűlt a helyiség, leállt. Ez nem volt sem gazdaságos, sem megbízható. Az inverteres technológia esetén azonban a hűtőteljesítmény (vagy a fűtő-) aktívan van szabályozva, ahogy a belső hőmérséklet megkívánja. Sokkal kevesebb áramot fogyaszt a rendszer, ráadásul az elektromos hálózatot is kevésbé terheli. Az inverter lényegében szabályozza: - a hűtőteljesítmény / fűtőteljesítmény mértékét, - a motor forgási sebességét, - a hűtőközeg keringetését, - a szoba hőmérsékletét.

LG inverter
  • R22: egy már kivont, környezetre káros hűtőközeg.
  • R410a: az R22-t leváltó, sokkal környezetbarátabb jellegű hűtőközeg.
  • R32: környezetvédelmi szempontból a jelenleg a legjobb tulajdonságokkal rendelkező, korszerű eszköz.
Klima gazok
A split klímák egyik alapvető kiegészítője a távirányító, amely a használt funkciók és beállítások mellett a beállított hőmérsékletet is kijelzi. Egy különálló hőmérőt is tartalmazhat, amely részt vesz a készülék működésének szabályzásában. A beltéri egység egyik alapvető elemei a klíma szűrő, amely különböző szennyeződésektől, kórokozóktól mentesíti a helyiség légterét.

A komplexebb típusok számos extra filterrel rendelkeznek. A csendes üzemmód lényege, hogy alacsonyabbra állítja a ventillátor fordulatszámát, így a készülék halkabban üzemel. Sok klíma wifin keresztül csatlakozhat otthonunk hálózatára, illetve az internetre is. Az okos otthon koncepció terjedésével egyre komplexebb szabályzási módok és házirendek jönnek létre.

A jó hatásfokú fűtésre felkészített klímaberendezések funkciói között találjuk az úgynevezett temperálást, amely stabil alacsony hőmérsékleten tartja a légteret. Ez főleg akkor jön jól, amikor egy helyiséget, épületet nem használunk, viszont nem akarjuk, hogy teljesen kihűljön. A hűtő-fűtő klímák számos olyan extrával is rendelkeznek, amely lehetővé teszi az alacsony hőmérsékleten való működtetésüket. Ilyen például a kültéri egység beépített fűtése, amely segítségével elkerülhető, hogy lecsapódott pára megfagyjon az eszköz felületén.
Klíma extrák magyarázat
Sokan még mindig úgy vélik, hogy a klíma nem fűtésre való, pedig egy korszerű klímaberendezés már régóta többet tud annál, mint hogy kánikulában kellemesen hűvösen tartson egy helyiséget. Egyrészt még nincs is a köztudatban, hogy légkondicionálóval lehet fűteni; előfordul, hogy még a tulajdonos sem tudja, hogy lehetséges fűteni klímával, másrészt nem tudja, hogy ez megéri-e anyagilag. Jelen cikkünkben erről esik szó. Fontos tudni, hogy a fűtés klímával nem azt jelenti, hogy a készülék a hősugárzókhoz hasonlóan alakítja át az elektromos áramot hővé, hanem a hőszivattyú elvén működik. Ez a gyakorlatban annyit tesz, hogy az elektromos áram csupán működteti a rendszert, a hő előállításáért pedig egyáltalán nem felelős.

Így lehetséges az, hogy egy modern klímaberendezéssel akár négyszer-ötször hatékonyabban fűthetünk, mint egy elektromos hősugárzóval, sőt, a hagyományos gázfűtéshez képest is 10-15%-os megtakarítást érhetünk el vele, ha pedig több készülék is található a lakásban, akkor szobánként szabályozható a hőmérséklet. A klímával fűtés kifejezetten előnyös megoldás a többi fűtési rendszerhez képest. Nagyszerű opció a gázfűtés kiváltására, vagy ott, ahol más nem megoldható, illetve az új építésű házakhoz is ideális. Emellett kiegészítő fűtésnek is alkalmas, illetve akkor, ha nem szeretnénk az egész házat, csak egy részét fűteni, és persze az átmeneti időszakokban, amikor még nincsenek mínuszok.

A fűtés klímával persze csak akkor megvalósítható, ha a készülék inverteres, ami a modernebb készülékek sajátja. Az áruk ugyan némileg magasabb, mint a korábban kapható hagyományos típusoké volt (ezeket a készülékeket már nem forgalmazhatják), de ezt kompenzálják a képességeikkel! Amennyiben klímával fűtené az otthonát, tekintse meg az erre is alkalmas készülékek széles választékát honlapunkon, majd válassza azt, amelyik a leginkább megfelel az elképzeléseinek! Ha kérdése lenne a klímával fűtés kapcsán vagy készülékeinkről, illetve szolgáltatásainkról, akkor kérjük, hogy vegye fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeink egyikén!
Midea klíma fűtésre
A modern klímaberendezések már nem csupán hűteni, de fűteni is tudnak, és egyre többen használják őket télen is. Éppen ezért nem igazán meglepő, hogy ha az őszi időszakban is légkondicionáló szerelésre van szükség. A légkondicionáló szerelés természetesen nem csak meghibásodás esetén lehet szükséges, de karbantartást is jelenthet. A nyári leterheltség és szinte folyamatos használat után néhány hónapig pihen a klímaberendezés; ebben az időszakban érdemes kitisztíttatni és átnézetni, hogy miden rendben van-e vele, nehogy a téli, fagyos időszak kellős közepén álljon le, mert akkor fűtés nélkül marad a lakás. Szerencsére ez nem tart sokáig, és az ára is alacsony, épp ezért – a biztonság érdekében – minden ősszel, illetve tavasszal célszerű beiktatni. Amennyiben Önnek is szüksége lenne légkondicionálója szerelésére, karbantartására, tisztítására, vagy kérdése lenne a témával kapcsolatban, forduljon hozzánk bizalommal megadott elérhetőségeink egyikén!
A klímaberendezések bármikor meghibásodhatnak, kisebb-nagyobb problémák léphetnek fel a működésükben. A javítást mindenképpen szakemberre kell bízni, különben a helyzet csak rosszabbodhat. Amennyiben szüksége van klímaszerelésre Budapesten, forduljon hozzánk bizalommal, és vegye igénybe profi szolgáltatásainkat! Mikor indokolt a klímaszerelés Budapesten is? Gyakori probléma lehet például, ha a cseppvíz nem megfelelően folyik ki a klímából. A gondot legtöbbször valamilyen dugulás okozza, vagy az időszakos karbantartás elmulasztása, erre érdemes odafigyelni, hiszen a piszkos készülék el tudja dugítani a kifolyócsövet! A klímákból fogyhat a hűtőközeg is, aminek leggyakoribb jele, hogy a készülék nem hűt rendesen. Itt azonnali javításra van szükség, előfordulhat, hogy nem szakszerűen lett a készülék üzembe helyezve, ezért mindenképpen szakemberrel kell a javítást végeztetni! Keressen minket bizalommal klímaszereléshez Budapesten, és használjon tökéletesen működő, biztonságosan üzemelő klímaberendezést! Egyeztessen velünk időpontot a honlapunkon közzétett elérhetőségeink egyikén!
Arra vágyik, hogy csak egy gombnyomásnyira legyen a hűvös és kellemes szobáktól, ahol nem kell a meleggel törődnie? Már csak egy klíma berendezésre van szüksége! Bizonyára Önnek sem mindegy, hogy mennyit fizet egy ilyen készülékért, és szeretne korrekt klíma árak közül válogatni. Forduljon hozzánk bizalommal, és válassza ki az új légkondicionáló berendezését termékeink közül! A klíma árak természetesen különbözőek, hiszen nem minden légkondicionáló ugyanolyan teljesítményt nyújt. Mi segítünk kiválasztani, hogy mire van szüksége, és ez alapján Ön eldönti, hogy melyik készülék nyújtja a legtöbbet,a legjobb ár-érték arányban. Az általunk forgalmazott klímák között többféle márka és típus is megtalálható, mindegyik megbízható és sokoldalú készülék, a korszerű igényeknek megfelelően kialakítva. Lépjen kapcsolatba velünk a honlapunkon talalható elérhetőségeink egyikén.
A légkondicionáló telepítése komfortosabb otthont biztosít, de ennek megvalósulásához az kell, hogy a berendezés kiválasztásában és annak beépítésében is hozzáértő szakember segítségét vegyük igénybe. Ha nem így teszünk, akkor a várakozásokkal ellentétben inkább kellemetlenebb környezetben találjuk magunkat. A klímaszerelés már csak azért is a szakember feladata, mert ha nem ő szereli fel a berendezést, valószínű, hogy a tulajdonos elveszíti a garanciát a készülékre. A szakszerű klímaszerelés szavatolja, hogy a készülék biztonságos, működőképes legyen és az élettartama hosszú életű. A beszerelés mellett az elhelyezés legalább olyan fontos. Az ingatlan adottságai, a klíma használatának egyedi igényei meghatározzák, hogy mekkora, milyen típusú készülékre van szükség, illetve az pontosan hol tudja a legjobban kamatoztatni a tulajdonságait. Keressen fel minket bizalommal, és mi szakszerűen elvégezzük a profi klímaszerelést! Megadott elérhetőségeink bármelyikén szívesen nyújtunk bővebb tájékoztatást!
EER /COP kontra SEER/ SCOP

A klímaberendezések energia hatékonysági jósági fokát azzal tudjuk jellemezni , hogy a befektetett elektromos teljesítményből mennyi hűtési , illetve hőszivattyús berendezések esetén mennyi fűtési energiát lehet nyerni. A kivett teljesítmény és a befektetett teljesítmény hányadosa ad meg egy az adott készülékre jellemző értéket.
2013 január 1. előtt könnyebb volt kiszámolni ezt egyszerű osztással fix értékekkel , addig a hűtést az EER , a fűtést a COP értékkel jellemezték . Ezek jellemzően 2,5 és 4 közötti értékek voltak , amik alapján besorolták a készülékeket . Ez egy fix értékkel számított hányados volt , mint például egy gépkocsi fogyasztása 80 km/órás állandó sebességnél .
2013 január 1. után a fix értékeket felváltották a szezonális és lokális értékekkel kiigazított számított módszer. A szezonális értéknél figyelembe vettek hidegebb és melegebb napokat is , lokális érték alapján Európát három területre osztották az éghajlat szempontjából és ez alapján egy bonyolult számítási logika alapján jön ki a klíma berendezésre jellemző érték. 2014 január 1. után tilos behozni az Európai Unió területére olyan készüléket amelynek a szezonális hűtési hatékonysági foka (SEER) 6 kW-os készülék hűtőteljesítményig ,nem éri el minimum az SEER 4,6 , a 6 kW-os készülék hűtőteljesítmény felett a minimum SEER 4,3 értéket.
Fűtési üzemmódban a COP tényezőt a szezonális fűtési hatékonysági fok , az SCOP váltotta fel. Nem hozható be olyan készülék amelynek a szezonális fűtési hatékonysági foka (SCOP) 12 kW-os készülék fűtőteljesítményig ,nem éri el a SCOP a minimum 3,8 értéket.

SEER és SCOP magyarázat
A készülékekre vonatkozó értékek évről évre szigorodtak és szigorodnak . A mostani előírásokat az inverteres gépek tudják csak teljesíteni. A behozott készülékeket el kell látni az energia tanúsítványukkal , amelyben az importőr garantálja a minősítést és ezek alapján tud dönteni a tudatos vásárló a megvétel előtt. Keressen fel minket bizalommal, és mi szakszerűen elvégezzük a profi klímaszerelést! Megadott elérhetőségeink bármelyikén szívesen nyújtunk bővebb tájékoztatást!
A hőszivattyú az újgenerációs fűtő- és légkondicionáló rendszerek közé tartozik, megújuló energiaforrást, levegőt használ a lakás fűtésére vagy hűtésére, illetve a melegvíz előállítására. Csak a kompresszor, az elektronika és a szivattyúk, illetve nagyon alacsony hőmérséklet esetén az elektromos fűtőszálak működtetésére van szükség elektromos energiára, ezért rendkívül hatékony rendszer.

Hőszivattyú
A hőszivattyú működési elve elsőre bonyolultnak tűnhet, mint a Michael Jackson féle Moonwalk, de ha a dolgok mögé nézünk akkor láthatjuk, hogy nem is annyira bonyolult.
Adódik a kérdés, hogy milyen módon lehet a kinti hidegebb levegőből az otthonunkat fűteni úgy, hogy a hőmérséklet különbség akár 30-32°C is lehet a kinti (-10°C) és az elérni kívánt benti (22°C) hőmérséklet között.

Egy kis fizika.

A természetes hőátadás mindig a melegebb közeg (pl.: levegő, víz, gáz) felől a hidegebb felé áramlik, azaz a meleg közeg mindig hőt ad át a hidegebbnek, melegívte azt. Ez minden hőmérséklet különbség esetén igaz: A jégkocka nem csak a 30°C-os melegben fog elolvadni, hanem a 2°C-os téli hidegben is, csak sokkal több idő szükséges hozzá.
Minden abszolút nulla foknál ( -273 °C = 0 Kelvin) melegebb test belső energiával rendelkezik, amit képes leadni a nála hidegebb közegnek hő formájában. Ezekből a fizikai alapfeltevésekből jól láthatjuk, hogy a -10°C-os kinti hőmérsékletből a hőszivattyú képes energiát kinyerni és ezzel meleg biztosítani az otthonunknak.
Gázok térfogat változáskor hőt vonnak el vagy adnak le környezetüknek. Ha csökkentjük a gázok térfogatát (összenyomjuk őket) akkor a gázok hőt tudnak leadni (felmelegszenek), míg térfogat növekedés estén hőt vonnak el a környezetükből (lehűlnek).
A hőszivattyú működése négy lépésben írható le, mely lépések a párologtatás, sűrítés, cseppfolyósítás, oldódás. Nézzük meg, hogy pontosan mit is jelentenek ezek.

Hőszivattyú működési elve

I. Párologtatás

A ciklus elején a hűtőközeg folyékony halmazállapotban van és a hőmérséklete nagyon alacsony, így képes elnyelni a környezeti hőt. A hűtőközeg hőmérsékletváltozás esetén képes halmazállapotot is váltani (folyadékból gáz lesz) akkor ezzel az elpárologtatással újabb energiát tudunk majd kinyerni a rendszerből. A hőszivattyúkban található hűtőközeg az esetek többségében speciális gázok keveréke különböző arányokban, amely gázok nyomás hatására folyékony halmazállapotúvá válnak.
Ezt a folyékony, alacsony hőmérsékletű, nyomás alatt lévő hűtőközeget a környezet felmelegíti és gáz halmazállapotú lesz. A folyamat párologtatás része a hőszivattyúban található hőcserélőben zajlik le.

II. Sűrítés

Az előzőleg felmelegített gáz halmazállapotú hűtőközegből szeretnénk még több hőt kinyerni. Mindezt a hőszivattyúban lévő kompresszor segítségével tudjuk elérni. A hőcserélőből érkező gázt a kompresszor összenyomja, majd a felmelegített, nagy nyomású gázt továbbítja a rendszer többi elemének. A kompresszor működéséhez természetesen energia szükséges, legyen az elektromos vagy gáz meghajtású kompresszor, viszont a megfelelő hatásfokkal működő hőszivattyú esetén a kompresszor sokkal kevesebb energiát használ el, mint amennyit a hőszivattyú szállítani tud.

III. Cseppfolyósítás

A hőszivattyú kompresszora által összesűrített és felmelegített gázt, amelynek a hőmérsékletet már alkalmas az otthonunk fűtésére, bevezetjük egy újabb hőcserélőbe, ahol az átadja a hőt a lakás fűtővízének. A hőleadás következtében a gáz halmazállapotú hűtőközeg folyékony lesz, kondenzálódik (lecsapódik). Itt szintén felhasználjuk a halmazállapot változáskor keletkező hőt, az úgynevezett kondenzációs hőt. A hőszivattyúban lévő olyan hőcserélőt, ahol ez a folyamat végbemegy kondenzátornak nevezzük.

IV. Oldódás

Az előző lépésben a hőszivattyú már megfelelően felmelegítette a fűtővizünket ahhoz, hogy otthonunkban kellemes hőmérséklet legyen. Most a meleg, folyékony hűtőközeget kell kivezetnünk a kinti rendszerbe és folyamat kezdőik elölről. A hűtőközeg kivezetése a hőszivattyú külső egységébe egy expanziós szelepen vagy adagolón keresztül történik. Ennél a lépésnél a hűtőközeg az alacsony nyomású oldalra kerül, és a kinti hőmérsékletnél alacsonyabb hőmérsékletre hűl le.

Hőszivattyú működési elve

Természetesen a hőszivattyú működése során számos egyéb folyamat játszódik le, de a folyamat főbb lépései ezek. A hőszivattyú által szállított hő kb. 75%-át a környezetből vonja el és maradék 25%-át a kompresszió során keletkezet energiából állítja elő.
A napjainkban kapható klíma fajták szinte már kivétel nélkül bírnak fűtési funkcióval is. Fontos azonban tisztában lenni azzal, hogy ha fűtésre is szeretnénk majd leendő készülékünket használni, akkor annak megválasztásánál erre is oda kell figyelni. A klíma fűtés kapcsán nem csak a készülék minősége bír jelentőséggel ekkor, hanem teljesítménye és elhelyezése szintén. A tapasztalatok azt mutatják, hogy havi több ezer forintot spórolhatunk meg azzal, ha a klímaberendezés mellett tesszük le a voksot a hideg időszakban. is.

Lejegesedett készülék
A beltéri egység kijelzőjén sokszor látható a "DF" kijelzés, ez nem hibakódot jelent hanem azt, hogy Defrostál azaz leolvaszt a készülék! Ez egy beépített program ami már az inverteres készülékekben alapból benne van!
A klímaberendezés kapcsán a legtöbben a népszerű oldalfali split kialakítású berendezésekre asszociálnak, azonban sok olyan helyzet van, amikor az ilyen típusok nem alkalmazhatóak. Ha sem a mennyezetre, sem fejmagasságban a falra nem szerelhető klímaberendezés és egy mozgatható megoldás teljesítménye sem elegendő, jó alternatívát jelenthetnek a parapet kialakítású szerkezetek. A parapet kialakítású készülékek kültéri egysége ugyanolyan, mint a hétköznapi split klímáké, beltéri egységüket viszont a padlóhoz közel a falra, vagy vízszintesen a mennyezetre szerelik fel.

Leginkább irodában, vagy ipari/kereskedelmi körülmények között találkozhatunk velük, de előfordul a háztartásokban is. Gyakran változtatható, hogy milyen irányba áramoltatják a levegőt és sok típusuk képes hatékony fűtésre is, amivel sokat spórolhat a fenntartójuk. A parapet klímák általában nagyobb teljesítményűek az oldalfali társaiknál, amely megjelenik fizikai méretüket és árukat tekintve is. Ha ilyen klímát szeretnénk vásárolni, akkor fél millió forintnál biztosan többet fogunk költeni rá. Számos népszerű márka található meg a hazai piacon Gree, Midea, LG, Fujitsu, Daikin, Mitsubishi. Termékeik teljesítménye és felszereltsége kapcsán széles választék áll a vásárlók rendelkezésére.

Parapet

Amennyiben mégsem találta meg kérdésére a választ kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot itt vagy hivjon bizalommal a +36707790190 telefonszámon.


Légkondicionálók
&
Hőszivattyúk

Midea
LG
MDV
Gree
Daikin
Mitsubishi
Bosch
Hőszivattyúk